Ετοιμάζεσαι για Έξοδο Πάσχα με Αυτοκίνητο; Να τι Πρέπει να Προσέξεις

Ετοιμάζεσαι για Έξοδο Πάσχα με Αυτοκίνητο; Να τι Πρέπει να Προσέξεις

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τις διακοπές με το «μπαίνω στο καράβι και φύγαμε για κάποιο γραφικό νησί». Ωστόσο, υπάρχουν και οι εναλλακτικές επιλογές οι οποίες δεν χρειάζεται να συμπεριλαμβάνουν απαραίτητα το κομμάτι του «μπαίνω στο καράβι», γιατί πολύ απλά προσεγγίζονται το ίδιο εύκολα, αλλά και πολύ πιο οικονομικά με το αυτοκίνητο δικο μας ή απο το Aegina Rent a Car. Συγκέντρωσα, λοιπόν, παρακάτω :

Έλεγχος λαδιών και νερού ψυγείου
Καλό είναι να ελέγξετε την στάθμη των λαδιών του κινητήρα, αλλά και του νερού του ψυγείου. Γενικότερα, καλό θα ήταν να τσεκάρετε τα υγρά του υδραυλικού τιμονιού, αλλά και το υγρό των φρένων.

Πίεση ελαστικών

Θα πρέπει να ελέγξετε τις πιέσεις των ελαστικών για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έχετε υπόψη σας ότι μια λάθος πίεση των ελαστικών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, μην παραλείψετε να ελέγξετε την πίεση της ρεζέρβας, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κλατάρισμα.

Καθαρισμός τζαμιών
Οι κακές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με ένα βρώμικο παρμπρίζ ή λερωμένα παράθυρα, μπορεί να καταστούν παράγοντας άκρως κουραστικός και επικίνδυνος. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να καθαρίσετε όλα τα τζάμια με κάποιο καθαριστικό τζαμιών.

Έλεγχος Δέσμης Φώτων

Τα φώτα του αυτοκινήτου πρέπει να λειτουργούν άψογα, είτε αυτά αφορούν στην ορατότητά μας είτε στην προειδοποίηση των άλλων οδηγών (φλας και φρένα στοπ). Δε χρησιμοποιούμε τους προβολείς ομίχλης, αν δεν έχει ομίχλη, ούτε τους προβολείς αν υπάρχει προπορευόμενο ή αντίθετα ερχόμενο όχημα. Αν δε διαθέτετε φώτα Xenon, που είναι αυτορυθμιζόμενα, στο φορτωμένο όχημά σας πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το σχετικό διακόπτη στο ταμπλό του αυτοκινήτου (στα σύγχρονα αυτοκίνητα) ή χειροκίνητα με το ρυθμιστή πάνω στους προβολείς (στα παλαιότερα μοντέλα). Οφείλετε να έχετε ένα σετ λάμπες και ασφάλειες, στην περίπτωση που κάποια καεί!

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Πλεονεκτήματα:

1. Καλή ορατότητα
2. Συχνές στάσεις
3. Οι συνεπιβάτες απολαμβάνουν τη διαδρομή
4. Δεν νυστάζετε.
Μειονεκτήματα:
1. Εντονότερη ζέστη
2. Πιθανή κίνηση

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Πλεονεκτήματα:
1. Δροσιά
2. Λιγότερη κίνηση στο δρόμο
3. Τα παιδιά κοιμούνται.
Μειονεκτήματα:
1. Το σκοτάδι κουράζει τα μάτια
2. Νυστάζετε ευκολότερα
3. Δεν μπορείτε να κάνετε συχνές στάσεις στους επαρχιακούς ερημικούς δρόμους
4. Απαιτεί μεγαλύτερη εγρήγορση.

Η εκδρομή είναι εκδρομή, αλλά υπάρχουν και τα απρόβλεπτα. Τι κάνεις αν σκάσει το λάστιχο και ο πολιτισμός είναι στην άλλη άκρη του νησιού; Αν μείνεις από βενζίνη και το επόμενο βενζινάδικο στον χάρτη είναι 15 χιλιόμετρα μακριά; Αν μείνεις από βλάβη πριν φτάσεις σε αυτήν την παραλία με την ονειρεμένη σκιά.