Οικονομική Μετακίνηση Στην Πόλη με Ηλεκτρικό Ποδήλατο

24 Οκτωβρίου 2017
911 Views

Διαλέξτε ένα ασφαλές και αξιόπιστο ποδήλατο από την μεγάλη γκάμα διαθέσιμων ποδηλάτων της κορυφαίας Γαλλικής εταιρείας που μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο της Green Motors στον ιστότοπο του κατασκευαστή O2feel.

Ξεχάστε τα έξοδα βενζίνης – ασφάλισης – συντήρησης που υποχρεωτικά χρειάζεστε με τα υπόλοιπα οχήματα. Η λειτουργία του είναι απλούστατη και δεν χρειάζεστε δίπλωμα οδήγησης. Απλουστευμένα, το ηλεκτρικό ποδήλατο κιτ είναι ένα απλό ποδήλατο στο οποίο τοποθετείται επιπλέον σύστημα ηλεκτροκίνησης (μοτέρ-μπαταρίες-χειριστήρια). Εάν δεν ενεργοποιήσετε την υποβοήθηση, δουλεύει όπως κάθε απλό ποδήλατο με μόνη διαφορά το επιπλέον βάρος (ανάλογα με την ποιότητα του συστήματος ηλεκτροκίνησης από +6 κιλά έως +40 κιλά).

Για να ενεργοποιηθεί η ηλεκτροκίνηση, πρέπει να περιστρέφετε τα πετάλια (για αισθητήρα ταχύτητας) ή να βάζετε δύναμη / πίεση στα πετάλια (για αισθητήρα ροπής) και ανάλογα με την κλίμακα που εσείς επιλέγετε σας δίνει από λίγη εως πολύ βοήθεια. Οι δυνατότητες των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι υπεραρκετές για να βοηθούν το μέσο άνθρωπο (80 κιλά) να ανέβει άνετα μια  δύσκολη ανηφόρα (έως 15% κλίση) χωρίς τον ιδρώτα, κούραση και απογοήτευση που νιώθει με ένα απλό ποδήλατο και που τελικά τον ξαναγυρίζει στη χρήση του αυτοκινήτου.

Τι πρέπει να προσέξετε ώστε να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ;

  • Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου (μην ξεχνάτε, μαζί με την μπαταρία).
  • Όσο ελαφρύτερο τόσο το καλύτερο. Ο λόγος βάρος/ισχύ δείχνει πολλά για τις επιδόσεις. Σε μερικές χώρες αν το βάρος είναι πάνω από 30 κιλά δεν θεωρούνται ποδήλατα, αλλά μοτοποδήλατα.
  • Την ποιότητα των περιφερειακών εξαρτημάτων Στα ηλεκτρικά ποδήλατα, η μέση ταχύτητα είναι αρκετά μεγαλύτερη απο τα απλά ποδήλατα, άρα υπάρχουν μεγαλύτερες καταπονήσεις και απαιτήσεις από το πλαίσιο και τα περιφερειακά τους.
  • Το είδος της μπαταρίας (Λιθίου ή  Gel/Μολύβδου). Οι μπαταρίες μολύβδου GEL έχουν την μισή αυτονομία, το τριπλάσιο βάρος και τουλάχιστον τριπλάσιο κόστος χρήσης (συχνή αντικατάσταση) σε σύγκριση με μια ονομαστικά ίδια μπαταρία Λιθίου.
  • Η ισχύς του συστήματος P που μετριέται  σε Watts και (απλουστευμένα) υπολογίζεται ως P = V x I όπου V η τάση της μπαταρίας και I το ρεύμα (Αmp) εκφόρτισης που μπορεί να αποδώσει η μπαταρία. Με λίγα λόγια τη δύναμη την καθορίζει η μπαταρία και όχι το μοτέρ ενός συστήματος.
  • Η αυτονομία είναι ανάλογη της χωρητικότητας της μπαταρίας. Η αυτονομία μετριέται σε Wh και  υπολογίζεται ως εξής Wh = Volt x Amperhours , π.χ μια μπαταρία 36V / 9Ah έχει χωρητικότητα 36V x 9Ah = 324 Wh. Συνοπτικά όσο μεγαλύτερο το Wh της μπαταρίας τόσο μεγαλύτερη αυτονομία.
  • Η πιστοποίηση ότι πληρεί τα ευρωπαικά πρότυπα ασφαλείας ΕΝ15194 και κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.
  • Το κυριότερο απ’ όλα : η εγγύηση του ποδηλάτου και ιδιαίτερα η εγγύηση και το κόστος της μπαταρίας.

Η Green Motors είναι εταιρεία εξειδικευμένη στην πώληση και υποστήριξη του ηλεκτρικού ποδηλάτου από το 2009 και έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από εκατοντάδες ηλεκτρικά ποδήλατα, κιτ μετατροπής ποδηλάτου και μπαταρίες που οι πελάτες μας χρησιμοποιούν καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια, σε κάθε γωνιά της χώρας.

You may be interested

Ανακαίνιση Σπιτιού Οικονομικά & Γρήγορα με Απλές Κινήσεις
Σπίτι,
0 shares17 views
Σπίτι,
0 shares17 views

Ανακαίνιση Σπιτιού Οικονομικά & Γρήγορα με Απλές Κινήσεις

Ανδρέας Αλαβάνος - Ιαν 26, 2019

τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει στραφεί στην αγορά και την ανακαίνιση παλαιών ακινήτων. Η οικοδομική δραστηριότητα, από το 2010 μέχρι…

Ανακαίνιση Σπιτιού με το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον
Επιχειρήσεις,
0 shares333 views
Επιχειρήσεις,
0 shares333 views

Ανακαίνιση Σπιτιού με το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

Ανδρέας Αλαβάνος - Απρ 20, 2018

Ξεκίνησε το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον. Το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων και σκίασης, την τοποθέτηση θερμομόνωσης και θερμοπρόσοψης στο κέλυφος…

Η Αθήνα Ως Τουριστικός Προορισμός το 2018
Τουρισμός,
0 shares446 views
Τουρισμός,
0 shares446 views

Η Αθήνα Ως Τουριστικός Προορισμός το 2018

Ανδρέας Αλαβάνος - Νοέ 28, 2017

Μετά την Κίνα, στην Ταϊλάνδη υπάρχει μια όλο και αυξανόμενη μέση τάξη της οποίας οι νέοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη…