Η Υγρασία Καταστρέφει την Άνεση του Σπιτιού

Η Υγρασία Καταστρέφει την Άνεση του Σπιτιού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν την ανακαίνιση σπιτιού είναι να ανιχνεύσετε τι προκαλεί την ύπαρξη νερού στους τοίχους.  Κατ ‘αρχάς, ελέγξτε την υγρασία του τοίχου σας χρησιμοποιώντας ένα μετρητή υγρασίας κατά προτίμηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε πού ακριβώς είναι οι υγρές περιοχές.

Αν οι υγροί τοίχοι βρίσκονται σε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας που βρίσκεται στο υπόγειο ή στο ημιυπόγειο, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαρροή νερού του δικτύου σας ή στο νερό που συνδέεται με τις σωληνώσεις των γειτόνων σας. Ένας έμπειρος υδραυλικός θα είναι σε θέση να διαπιστώσει εάν το νερό προέρχεται από την αποχέτευση, από το δίκτυο τροφοδοσίας ή τα υπόγεια ύδατα. Εάν το νερό δείχνει  να έρχεται από το ταβάνι στον τοίχο σας, ίσως να είναι το σύστημα κεντρικής θέρμανσης που διαρρέει αφού πολλές σωληνώσεις θα περνούν από τα πατώματά σας. Μπορείτε να ελέγξετε τους σωλήνες σας  κάνοντας έναν έλεγχο πίεσης για να διαπιστώσετε ότι οι σωλήνες σας είναι απαλλαγμένοι από διαρροές.

Η διαρροή μπορεί επίσης να προκληθεί από μία από τις ηλεκτρικές συσκευές σας ή από έναν ελαττωματικό σωλήνα αποχέτευσης ή από την κακή αποστράγγιση επιφάνειας.

Βεβαιωθείτε ότι βρήατε την πηγή της διαρροής σας προτού επιχειρήσετε να επισκευάσετε τις ζημιές που προκαλούνται στους τοίχους σας από το νερό. Ελέγξτε πίσω από τις συσκευές σας για τυχόν διαρροές που καθιστούν τους τοίχους σας υγρούς. Η υγρασία δείχνει τα σημάδια της με διαφορετικούς τρόπους. Η ανάπτυξη της οδηγεί σε μαύρους στιγματισμούς που ουσιαστικά είναι η ανεπιθύμητη μούχλα. Αυτές οι υγρές περιοχές μπορούν επίσης να επισημανθούν με κιτρινωπούς ή καστανωπούς λεκέδες (γνωστές ως «γραμμή παλίρροιας») και μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μούχλας που μετατρέπει τα υγρά σημεία σε μαύρα μπαλώματα.
Η ανοδική υγρασία μπορεί, επίσης, να προκαλέσει υγρές επιφάνειες στο κάτω μέρος του τοίχου.

Η υγρασία καταστρέφει την άνεση ενός σπιτιού δημιουργώντας μυρωδιές από μούχλα και προκαλώντας ή επιδεινώνοντας το άσθμα και τις αλλεργίες. Εάν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση, η ανοδική υγρασία μπορεί να μεταφέρει διαλυτά άλατα στην τοιχοποιία, προκαλώντας έτσι προβλήματα διάβρωσης και κατάρρευσης των τοίχων. Για την αντιμετώπιση της ανοδικής υγρασίας σε μία ανακαίνιση σπιτιού, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την πηγή και να εφαρμόσετε την κατάλληλη λύση. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η υγρασία εμφανίζεται επάνω στους τοίχους αλλά στο 90% των περιπτώσεων η υγρασία έρχεται από το έδαφος.

Μπορεί επίσης να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής για διάφορα παράσιτα. Δομικά αυτές οι συνθήκες είναι ένας μαγνήτης για τερμίτες που ζουν στην υγρή ξυλεία ή μπορούν να υπάρξουν μολύνσεις από έντομα που είναι επίσης πιθανές.